top of page

Práce dětí ze ZUŠ míří do Senátu

“Umění bez hranic – Pestrobarevný svět“, to je název výtvarné soutěže pro žáky malých základních uměleckých škol z volebního obvodu č. 36 senátora Jiřího Voseckého, který nad celým projektem převzal záštitu.

Do soutěže se zapojilo celkem šest škol – ZUŠ Mšeno, ZUŠ Doksy,  pobočka ZUŠ Liberec v Chrastavě a v Hrádku nad Nisou, ZUŠ Frýdlant a ZUŠ Žandov.

Z výtvarných prací žáků nakonec vznikla krásná putovní výstava.

Tzv. Putovní galerie měla původně od jara do podzimu cestovat po různých místech Libereckého a Středočeského kraje. Uzavření škol a zrušení všech akcí kvůli karanténním opatřením však tento plán zkomplikovalo.

První zveřejnění oceněných výtvarných prací nakonec proběhlo až těsně před letními prázdninami na vernisáži na zámku v Doksech, a to za účasti senátora Jiřího Voseckého. Výstava zde byla do 3. srpna a poté se přesunula do Mšena na Mělnicku.

Vyvrcholením projektu, jehož organizátory jsou ředitel ZUŠ Mšeno Mgr. Čeněk Hlavatý a Irena Uhlířová, místostarostka Okrouhlé, je slavnostní vernisáž výstavy “Umění bez hranic - Pestrobarevný svět” v prostorách Senátu v úterý 15. září 2020 od 15 hodin, kdy proběhne také předání ocenění úspěšným výtvarníkům – žákům ZUŠ.

Památkou na tuto akci je krásný nástěnný kalendář s oceněnými obrázky, koupit si jej lze v ZUŠ.

Foto: senat.cz

bottom of page