top of page

Rozsvítili jsme dominantu Okrouhlé, aby se vědělo o autismu

Připojil jsem se k akci Česko svítí modře, která si klade za cíl zvýšit povědomí veřejnosti o problematice autismu a vyjádřit podporu lidem s poruchami autistického spektra (PAS) a jejich blízkým. Více o akci si můžete přečíst v článku Podporuji akci Česko svítí modře na zvýšení povědomí o autismu. Stěžejní část akce byla směřována k 2. dubnu, což je OSN stanovený Světový den Světový den zvýšení povědomí o autismu.

  1. V průběhu dne jsem měl na sobě modrou košili: modrá barva je totiž symbolem komunikace – jedné ze tří oblastí, které jsou pro osoby s poruchou autistického spektra problematické a pro vzájemné porozumění zcela zásadní.

  2. Týž den se uskutečnilo v mé senátorské kanceláři na OU Okrouhlá ocenění Ženy regionu paní Evy Barkmanové, jsem rád, že i ona a také moji asistenti se k akci připojili tím, že na sobě měli modrý prvek oblečení. Eva Barkmanová se stala Ženou regionu za Liberecký kraj.

  3. Hlavní část podpory jsme realizovali večer, kdy jsme na návsi v Okrouhlé, před obecním úřadem, modře nasvítili její dominantu – velký kámen, středobod místního geoparku.

  4. O akci jsem informoval na svém profilu na sociálních sítích.

  5. O problematice autismu a životních podmínkách dotyčných, bych rád vyvolal diskuzi na schůzi Výboru pro zdravotnictví a sociální politiku, jehož jsem členem, na půdě Senátu. #gallery-3 { margin: auto; } #gallery-3 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 33%; } #gallery-3 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-3 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */

Foto: Vojtěch Marvan, archiv JV a turistika.cz

Komentar


bottom of page