top of page

Czech design week zve i do Kamenického Šenova a Nového Boru

Rád bych Vás srdečně pozval na výstavu Czech design week, kde se se svými díly představí také dva absolventi Střední uměleckoprůmyslové školy sklářské v Kamenickém Šenově: Daniela Chodilová a Pavel Výtisk. Ještě radši jsem jejich zajímavému projektu propůjčil záštitu. Czech design week se koná od 9. do 15. listopadu 2015 v prostoru Domu u Minuty na Staroměstském náměstí v Praze.

Daniela Chodilová a Pavel Výtisk

…vystudovali SUPŠS v Kamenickém Šenově pod vedením MgA. Ladislava Průchy. Nyní jsou na pražské UMPRUM v ateliéru skla u akad. sochaře Ronyho Plesla. Na Czech design weeku představují společně svoje nejnovější klausurní práce. Výstava má propojovat dva odlišné přístupy a charaktery, kde u Pavla Výtiska je vidět masivní přístup ke sklu a silný kontext místa jeho narození a inspirace právě Ostravskem, vysokými pecemi. U progresivní designérky Daniely Chodilové, která se narodila v jednom z nejvýznamnějších sklářských center, v Novém Boru, a tradičně využívá techniky broušení, rytí, je vidět její hlavní zájem, a to překračování hranic užitého a volného umění a hravé propojování těchto dvou sfér, což výrazně určuje podobu a ráz jejích prací.

Daniela Chodilová bude vystavovat vázy ve váze a jídlonosiče, které vznikly ve spolupráci s firmou Astera v Novém boru a k vidění byly už na výstavě v Londýně na Glassmania v Tentu.

Pavel Výtisk představí skleněné černé vázy k zavěšení inspirované Ostravskem. #gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 33%; } #gallery-1 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-1 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */

Czech design week

…je iniciativou ukázat v širším kontextu především kvalitní český design, od těch nejtalentovanějších lidí – studentů, profesionálů jednotlivců, ale i studií a firem. Každý vystavující získá adekvátní prostor pro vlastní prezentaci. Akce je selektivní, tedy jen pro vybrané a nejlepší práce, s důrazem na individuální a osobní přístup jednotlivých designérů.

bottom of page