top of page

Senátor Vosecký za časů korony


Kdo byl někdy starostou obce nebo menšího města, ví, že to neznamená diskutovat, ale jednat a makat. Být politikem, by mělo především znamenat být tady pro lidi. Však už před senátními volbami v roce 2014 bylo jedním z mott stávajícího senátora Jiřího Voseckého „zákony pro lidi.“


A tak když se zhruba v polovině března začaly nový koronavirus, a onemocnění COVID-19 s ním, pomalu objevovat také v České republice, vyšel najevo kritický nedostatek dezinfekce a ochranných pomůcek – roušek a rukavic, senátor Jiří Vosecký, riskujíc své vlastní zdraví, neváhal citelně přiložit ruku k dílu.


Právě on dokázal v krizové situaci zajistit, že se kýžená pomoc dostala na potřebná místa v regionu – zdravotníkům do nemocnic, pracovníkům i obyvatelům do zařízení sociálních služeb (domovy seniorů, dětské domovy), na obecní úřady, pošty, do regionálních firem i občanům. Díky senátorovi Jiřímu Voseckému byli dezinfekcí a ochrannými pomůckami všichni vybaveni rychle a dostatečně.


Pravdou je, že senátor Jiří Vosecký fungoval jako jakýsi styčný důstojník. Velikou podporou mu ovšem byly desítky žen z celého Českolipska. – Povětšinou samy svou pomoc nabídly, sháněly a přinášely látky, dnem i nocí je stříhaly, aby z nich šily tolik důležité roušky, které následně distribuovaly občanům. Vytvořili sehraný tým, který šlapal jako dobře promazaný stroj!



Připomeňte si ty nejdůležitější momenty:




bottom of page